ساختار آکواپنل اسکای لایت

 

ویژگی‌های ساختار اسکای لایت

 

محافظت در برابر قارچ و کپک

با افزایش رطوب، رشد قارچ و کپک در کلیه سطوح سقف افزایش می‌یابد. آکواپنل اسکای لایت از مواد غیر آلی منحصر به فردی ساخته شده است که امکان رشد و گسترش قارچ و کپک در آن وجود ندارد.

نصب آسان

وزن سبک آکواپنل اسکای لایت به طور قابل ملاحظه ای فرآیند نصب  را آسان می‌نماید. سوراخ کاری و برش پانل‌ها بسیار آسان است. همچنین می‌توان  پانل را تا شعاع 1 متر در حالت خشک خم نمود.

سطح تمام شده نهایی با کیفیت بالا

پوشش‌های نهایی متنوعی جهت اجرا بر روی سطح ساختار آکواپنل اسکای لایت وجود دارد. با توجه به طرح معماری و انتظار نهایی از سطح به دست آمده، اجرای هر نوع پوششی بر روی ساختارهای آکواپنل اسکای لایت، امکان پذیر است.

 

سقف کاذب خارجی

فضاهای بیرونی ساختمان مانند سقف کاذب تراس یا طاق‌های بیرونی، همیشه در معرض شرایط جوی قرار دارند. اجرای اینگونه فضاها با استفاده از پانل اسکای لایت، آسیب ناشی از شرایط جوی مانند رطوبت، آبریزش طولانی و چرخه‌های ذوب و یخبندان را از بین می‌برد.

 

مزیت‌ها سقف کاذب خارجی
  • وزن سبک
  • انعطاف پذیری بالا
  • نصب سریع و آسان
  • مقاوم در برابر قارچ و کپک
  • با دوام و مستحکم در برابر باد تا 1/5kN/m²
  • اجرای سطوحی بی‌نظیر در سقف های کاذب به نحوی که تنها نیاز به اجرای درزهای انقطاع در هر 15m و در هر 225m² سطح می‌باشد.

 

سقف کاذب داخلی

در فضاهایی که احتمال آبریزش و رطوبت بالا وجود دارد مانند استخر، سونا، حمام، آشپزخانه های صنعتی و … . از آکواپنل اسکای لایت به عنوان سقف کاذب می‌توان استفاده نمود. در این حالت از رشد و گسترش قارچ و کپک نیز جلوگیری به عمل می‌آید.در فضاهایی با کاربری ورزشی به علت افزایش رطوبت، دما و یون‌های آزاد کلر در محیط، فشار و تنش قابل ملاحظه ای به ساختار وارد می‌شود. در این گونه فضاها آکواپنل اسکای لایت به کمک ویژگی های فیزیکی منحصر به فرد خود گزینه مناسبی است.



 

مزایای پنل اسکای لایت در فضاهای مرطوب داخل ساختمان
  • وزن سبک
  • نصب سریع و آسان
  • با دوام و مستحکم
  • مقاوم در برابر رطوبت
  • مقاوم در برابر رشد قارچ و کپک
  • انعطاف پذیری بالا و امکان اجرای قوس تا شعاع 1m

 

نکات کلیدی در خصوص طراحی و اجرای سقف کاذب آکواپنل اسکای لایت

 

محاسبات (برآورد) اولیه در طراحی

در صورت استفاده از سازه‌های کمکی در پروژه می‌بایست ایستایی ساختارها توسط مهندس محاسبه پروژه انجام شود.

 

پایداری

ایستایی ساختار برای هر پروژه و بر اساس استانداردهای ملی در طراحی و بارگذاری، می‌بایست مورد بازبینی قرار گیرد.

 

نیروهای زیر می‌بایست در نظر گرفته شوند؛
  • بار مرده سقف کاذب (لایه پوششی، سازه‌های زیر سازی، ادوات اتصال و …)
  • بار باد (در صورت لزوم می‌بایست فشار داخلی ناشی از مکش نیز لحاظ شود) بر اساس استاندارد DIN EN 1369/10/14
  • بار برف و یخ زدگی بر اساس استاندارد DIN EN 1369/10/13
  • نیروهای ناشی از سرویس و بهره برداری
  • نیروهای ناشی از برخورد تصادفی بر اساس استاندارد DIN EN 1369/10/17

همچنین بارهای ناشی از وزن لایه پوششی در سقف های شیب دار که به صورت ثقلی تمایل به محور عمود دارند در طراحی می‌بایست لحاظ شوند.ایستایی زیرسازی ساختار و ادوات اتصال به سقف اصلی در ساختمان برای هر پروژه می‌بایست به صورت مجزا مورد بازنگری قرار گیرد.

 

محافظت در برابر خوردگی

 

زیرسازی فلزی مورد استفاده در سقف‌های کاذب در سلول های تر با رطوبت بالا مانند حمام، استخرهای شنا، اتاق کابین‌های دوش یا اجزای خارجی ساختمان که در مجاورت مستقیم شرایط جوی قرار دارند، می‌بایست به میزان کافی در برابر خوردگی مقاوم باشند.

به دلیل وجود یون‌های آزاد کلر و همچنین شرایط غیر متعارف خورنده در فضای استخر و سونا، جهت پیشگیری از پوسیدگی و خوردگی پروفیل های زیرسازی، استفاده از پروفیل گالوانیزه با روکش فلز روی 275 و نیز اجرای پوشش محافظ مازاد (پرایمر قیری) روی کلیه سطوح پروفیل های زیرسازی، الزامی است.

 

نکات فنی در مورد انتخاب سیستم رنگ مناسب برای ساختارهای سقف کاذب آکواپنل داخلی و آکواپنل اسکای‌لایت

انتخاب سیستم رنگ مناسب و بادوام  برای پوشش سقف‌های کاذب خارجی در معرض عوامل مختلف جوی  و سقف‌های  کاذب داخلی در معرض رطوبت مستمر و میکرو ارگانیسم‌های مخرب، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تجربه ثابت کرده است که عدم دقت در انتخاب سیستم مناسب برای پوشش رنگ آمیزی به مرور زمان باعث بروز مشکلاتی در ساختارهای سقف کاذب مانند پوسته کردن رنگ و در مواردی حتی ایجاد زمینه مناسب برای رشد عوامل مخربی مانند قارچ و کپک، شده که هزینه های مضاعفی را به بهره‌برداران تحمیل نموده است. منظور از سیستم مناسب رنگ، انتخاب پرایمر مناسب با سطح اندود شده زیر کار، تعداد لایه های رنگ و لایه های پوششی سطح، مشخصات فنی و عملکردی رنگ مانند ضریب نفوذپذیری، میزان جذب/دفع آب، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و موارد مشابه می‌باشد. در این راستا رعایت نکات زیر توصیه می‌شود:

 

سقف‌های کاذب داخلی (واقع در فضاهای خیس و مرطوب داخل ساختمان)

در این ساختارها در صورت تهویه هوای بین فضای پایین و پشت سقف کاذب، سیستم رنگ می‌تواند به صورت نفوذپذیر (Diffusion Open) انتخاب شود ولی در صورتی که تهویه هوای محبوس فضای داخل امکان پذیر نباشد، بهترین گزینه استفاده از رنگ‌های اپوکسی رزینی (Epoxy Resin Paint System) یا رنگ‌های با کمترین نفوذپذیری بخار(Steam Tight)، می‌باشد تا از هدایت بخار آب موجود در هوا  به فضای پشت سقف و ایجاد پدیده میعان، جلوگیری شود.

همچنین در این ساختارها، پیش از اجرای آکواپنل داخلی یا آکواپنل اسکای لایت، تعبیه یک لایه بخاربند پشت پنل سیمانی، جهت کمک به عملکرد بهتر ساختار سقف کاذب توصیه می‌گردد.

 

سقف‌های کاذب خارجی (واقع در فضاهای بیرونی ساختمان و در معرض مستقیم عوامل جوی)

در این ساختارها استفاده از سیستم رنگ دارای رنگ قابلیت تنفس، نفوذپذیری متوسط و در مواردی مقاوم در برابر غبار، توصیه می‌شود. استفاده از رنگ‌های پایه آب آکریلیک در این نوع ساختارها (همراه با پرایمر توصیه شده توسط شرکت تامین کننده رنگ) منعی ندارد.

 

زیر سازی سقف کاذب شیب دار

 

دانلود کاتالوگ‌های مرتبط با آکواپنل اسکای لایت :

‘دانلود کاتالوگ آکوآپانل خارجی’ 

دانلود کاتالوگ آکوآپانل داخلی’ 

دانلود کاتالوگ جزئیات اجرای سقف کاذب آکواپنل’ 

[‘دانلود کاتالوگ آکوآپانل اسکای لایت’ 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *