آموزش کناف کاری | یادگیری اصولی کناف کاری با شرکت در دوره‌های آموزشی

آموزش کناف کاری؛ راهی برای ورود به این حرفه

کناف کاری یکی از روش‌های کاربردی در دکوراسیون داخلی است که امروزه میان معماران و طراحان داخلی به محبوبیت بسیاری دست یافته است. تقاضای بالا برای این حرفه باعث شده است که افراد زیادی به‌صورت تخصصی در این رشته مشغول به‌کار شوند و درآمد خوبی را از این طریق کسب کنند. به همین دلیل بسیاری از جوانان به یادگیری این حرفه پرکاربرد و پرتقاضا علاقه دارند. ما در مجموعه بیتا عمران شرق بهترین دوره‌های کناف کاری را برگزار می‌کنیم تا شما بتوانید در کمترین زمان جذب بازار کار شوید.

C:\Users\325\Desktop\شوری\آموزش کناف کاری\تصاویر\01.jpg

شروع آموزش کناف کاری با آشنایی با پانل‌های کناف

اولین چیزی که یک فرد علاقه‌مند به ورود به حوزه نصب و طراحی سقف کاذب باید بداند این است که کناف چیست، چطور تولید می‌شود و به‌طور کل از کجا آمده است. در هر حوزه‌ای که فعال باشید داشتن اطلاعات اولیه درمورد آن می‌تواند به شما کمک زیادی بکند. سپس می‌توانید درباره کاربردهای آن و نصب این نوع از سقف کاذب و کاربردهای دیگر آن در ساختمان، اطلاعات مختلفی را کسب کنید.

کناف صفحاتی گچی و روکش‌دار است که در طرح‌ها و ابعاد متفاوت به بازار عرضه می‌شوند. امروزه کناف کاری یا همان استفاده از صفحات کناف به‌جای گچ و گچ‌کاری در میان معماران و طراحان داخلی محبوبیت بالایی پیدا کرده است و جایگزین گچ‌کاری شده است. زیرا که دارای طرح‌های متنوعی است و اجرای آن بسیار ساده‌تر و سریع‌تر انجام می‌شود.

C:\Users\325\Desktop\شوری\آموزش کناف کاری\تصاویر\02.jpg

وزن سبک قطعات کناف سرعت اجرای پروژه‌های کناف‌کاری را بسیار بالا می‌برد و بسیار راحت و ساده انجام می‌شود. از دیگر علل مزیت این متریال بر روش گچ‌کاری می‌توان به عدم نیاز به مصالح دیگر مانند گچ و سیمان اشاره کرد. همینطور نتیجه نهایی نصب کناف نسبت به گچ‌کاری بسیار زیباتر است.

کناف کاری در ایران از چه زمانی آغاز شد؟

کناف برای اولین بار در سال 1355 توسط بخش خصوصی و شرکت وال بورد ایران وارد صنعت کشور شد. هدف اولیه این شرکت تولید و فروش شش میلیون متر گچ‌برگ بود. این صنعت در سال 1359 تحت پوشش سازمان صنایع ملی قرار گرفت و یک سال بعد از آن نام محصول این شرکت به روکش گچ ایران تغییر یافت.

در سال 1365 بخش اعظمی از سهام این شرکت به بانک مسکن تعلق گرفت و چهارسال بعد از آن بعد از سال‌ها تلاش در حین انقلاب و جنگ این شرکت به مرحله بهره‌برداری رسید. هرچند به‌دلیل عدم دسترسی به تکنولوژی‌های روز و مواد اولیه مناسب محصولات این شرکت از کیفیت مناسبی برخوردار نبودند.

در سال 1374 شمسی، سهم‌های این عمده این شرکت که در سال 1365 به بانک مسکن تعلق گرفته بود توسط شرکت کناف آلمان خریداری شد. کناف آلمان نام این شرکت را به کناف ایران تغییر داد و هم‌اکنون این شرکت تحت مالکیت همان شرکت آلمانی مشغول به‌کار است.

مزایای استفاده از کناف در دکوراسیون

استفاده از کناف در سقف و برخی از مواقع نمای خانه کاربرد دارد. از مهم‌ترین مزیت‌های این متریال نسبت به دیگر موارد مشابه آن وزن پایین و نصب و اجرای آسان آن است. همینطور این محصول به دلیل پیش‌ساخته بودن آن بسیار در زمان شما صرفه‌جویی می‌کند و مراحل اجرای آن نسبت به گچ و گچ‌کاری زودتر به اتمام می‌رسد.

علاوه بر نصب آسان و سریع در کنار سبک بودن وزن این متریال، انعطاف پذیری این محصول نیز بسیار بالا است. تنوع در طراحی این محصول را با یک جستجوی ساده در اینترنت می‌توانید مشاهده کنید. دست معمار و طراح داخلی در طراحی دکوراسیون با کناف بسیار باز است و می‌توان خلاقیت زیادی در استفاده از آن به خرج داد.

همچنین کناف در مقایسه با گچ که نیاز به استفاده از راویز دارد، ارتفاع کمتری از سقف شما را می‌گیرد. هرچند استفاده از گچ قدمتی چند هزارساله دارد و جایگاهش در طراحی ساختمان تثبیت شده است، هرکدام از این متریال‌ها کاربردهای خاص خود را دارند و استفاده از هرکدام از آن‌ها بستگی به نظر و بودجه طراح و کارفرما دارد.

به‌طورکل مزایای استفاده از کناف در دکوراسیون شامل موارد زیر می‌شود:

  • بار مرده سازه را کاهش می‌دهند
  • وجود مولکول‌های کریستالی در گچ روکش آن باعث می‌شود که تا مدت زمانی در برابر آتش مقاوم باشند
  • رنگ کردن سقف و دیوار کناف ساده‌تر است
  • برای نصب کناف نیازی به آب نیست
  • تایل‌ها را می‌توان در اندازه‌های مختلف برش داد
  • نیازی به سنباده خوردن ندارد
  • از گچ پایداری بیشتری دارد
  • تعمیر و ترمیم ساده ‌تری دارند
  • در سقف و دیوارهای کناف می‌توانید نورپردازی‌های مخفی و جذاب انجام دهید و هرچه خواستید به‌راحتی به سقف و دیوار متصل کنید
  • این صفحات کاملا تراز و صاف هستند که پیاده کردن چنین ویژگی‌ای با گچ کار هر گچ‌کاری نیست

در دوره آموزش کناف کاری کاربردهای این متریال را می‌آموزید

کناف به‌عنوان یک جایگزین بسیار سبک و آسان‌نصب برای گچ و گچ‌کاری در سقف و دیوار استفاده می‌شود. به‌طورکل هرجایی که قصد داشته باشیم استحکام ساختمان را افزایش دهیم یا دکوراسیون داخلی جدیدی اجرا کنیم، اما در عین‌حال وزن ساختمان را افزایش ندهیم از کناف استفاده می‌کنیم. این کناف‌ها در اندازه‌ها و مدل‌های متنوع برای انواع پروژه‌های سقف کاذب و دیوار تولید می‌شوند. در دوره‌های آموزشی بیتا عمران شرق استادان دوره انواع کاربردهای کناف را به شما می‌آموزند.

C:\Users\325\Desktop\شوری\آموزش کناف کاری\تصاویر\04.jpg

دیوار کنافی

معمولا از کناف دیوار به‌عنوان جداکننده فضاهای داخلی استفاده می‌شود. در چنین حالتی دیواره کنافی از قاب‌های فلزی سبک U شکل (Runner) و C شکل (Stud) ساخته می‌شود. صفحات روکش‌دار گچی با ضخامت‌های متنوع با استفاده از پیچ مخصوص در میان قاب‌های فلزی نصب می‌شوند. دیوار کنافی به دلیل اینکه به مصالح زیادی احتیاج ندارد از لحاظ هزینه بسیار مقرون به‌صرفه است.

آموزش کناف کاری در سقف

استفاده از کناف در سقف به‌دلیل وزن پایین برخلاف گچ و گچ‌کاری وزن ساختمان را بالا نمی‌برد و سادگی و سهولت نصب واجرای آن باعث شده است که بسیار سریع به سرانجام برسد. این متریال در سقف به دو روش کناف یکپارچه و کناف برجسته اجرا می‌شود.

کناف‌های یکپارچه معمولا برای اجرای سقف‌های کاذب کاربرد دارند. اجرای کناف برجسته نیاز به زیرسازی فلزی دارد تا بتوان تایل‌های کناف را به زیرساخت پیچ کرد. اجرای زیرساخت مناسب قبل از نصب تایل‌های کناف مقاومت سازه را بالا می‌برد و به ایمنی آن کمک بسیاری می‌کند.

به‌طورکل برای نصب کناف‌های یکپارچه باید آن‌ها را بر روی زیرساخت فلزی پیچ کنیم. سپس باید برای پر کردن شکاف‌ها و درزهای میان تایل‌ها از موادی مانند بتونه و درزگیر استفاده می‌کنیم و درنهایت درصورتی که تمایل داشتید، پس از نصب کامل کناف‌ها می‌توانید سطح کناف را رنگ کنید.

C:\Users\325\Desktop\شوری\آموزش کناف کاری\تصاویر\05.jpg

از مزایای ساخت سقف کاذب یکپارچه با کناف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت مناسب در برابر ضربه و لرزش‌های زلزله
  • وزن سبک و جابجایی آسان
  • انعطاف‌پذیری در هنگام ساخت و طراحی معماری
  • قابلیت ساخت سقف‌های کاذب معلق و تزئینی
  • عدم نیاز به پیش‌بینی محل آویز برای لوستر یا دیگر آویختنی‌ها (برخلاف سقف‌های کاذبی که با مصالح بنایی ساخته می‌شوند

آموزش کناف برجسته

کناف مشبک یا کناف برجسته کاربرد دیگری از کناف است که به‌صورت لایه لایه و مشبک اجرا و نصب می‌شود. این نوع از اجرای لایه لایه کناف، این امکان را فراهم می‌کند که با استفاده از نورپردازی و انواع چراغ‌های تزئینی، جذابیت سقف خود را بالا ببرید. البته از این روش در برخی از اوقات برای کناف دیوار نیز استفاده می‌شود اما نسبت به اجرای کناف برجسته سقف بسیار ساده‌تر است.

آموزش شیوه‌های مختلف کناف کاری

کناف به‌عنوان یکی از بهترین جایگزین‌های گچ‌کاری که فرایندی دشوار و طولانی است و وزن ساختمان را بالا می‌برد شناخته می‌شود. تایل‌های کناف از پیش‌ساخته شده و بسیار سبک و مقاوم هستند. این مزایای خوب کناف باعث شده است که در انواع ساختمان‌های مسکونی و تجاری از این متریال استفاده شود. به‌طورکل کناف به دو شیوه ثابت و متحرک اجرا می‌شود که هرکدام مزایا و کاربردهای خاص خود را دارند. در دوره‌های آموزشی بیتا عمران شرق با انواع روش‌ها و راهکارهای کناف کاری آشنا می‌شوید.

کناف کاری ثابت

کناف کاری ثابت معمولا برای ساختمان‌های مسکونی کاربرد دارد. زیرا در ساختمان‌های مسکونی جابجایی و تغییرات چندانی صورت نمی‌گیرد و بهتر و جذاب‌تر است که تایل‌های کناف کاملا ثابت و یکپارچه به‌نظر برسند. در این روش کناف‌ها ثابت هستند و پس از نصب امکان جابجایی آن‌ها وجود ندارد. کناف ثابت معمولا برای سقف استفاده می‌شود.

C:\Users\325\Desktop\شوری\آموزش کناف کاری\تصاویر\06.jpg

کناف کاری متحرک

در ساختمان‌های تجاری و اداری که فضا معمولا کمتر است و جابجایی‌های زیادی صورت می‌گیرد، استفاده از کناف‌های متحرک کاربرد بیشتری دارد. در کناف متحرک این امکان وجود دارد که با استفاده از تایل‌های جداشونده کناف‌ها را حرکت داد. چنین قابلیتی به ما کمک می‌کند که بتوانیم به‌راحتی به تاسیساتی مانند تابلو برق که در پشت کناف مخفی می‌شوند دسترسی داشته باشیم.

C:\Users\325\Desktop\شوری\آموزش کناف کاری\تصاویر\07.jpg

نکات آموزش کناف کاری

نصب کناف یک تخصص است که نیاز به آموزش دیدن دارد. آموزش نصب کناف شما را با فوت‌وفن این کار آشنا می‌کند و شما می‌توانید به‌راحتی وارد بازار کار این حرفه شوید و کسب درآمد کنید. آموزش تئوری برای این حرفه می‌تواند تا حدودی مفید واقع شود اما درنهایت در همه رشته‌های فنی باید دست‌به‌کار شوید و درحین کار تجربه کسب کنید. نصب کناف ازجمله مشاغلی است که علاوه‌بر خبره بودن در حرفه، نیاز به کمی خلاقیت نیز دارد. هرچند بعد از تعدادی پروژه عملی می‌توانید تا مقداری قلق خلاقیت را نیز به‌دست آورید و با روش‌های مختلف و طراحی‌های متنوع آشنا می‌شوید.

آموزش کناف کاری دیوار کاذب جداکننده

چگونگی نصب کناف دیوار جداکننده کاذب با تایل‌های کناف شامل چند نکته کلیدی است. یکی از مهم‌ترین نکات این است که زیرساخت‌های چوبی نسبت به زیرساخت‌های فلزی در این نوع کناف برتری دارند. این به دلیل این است که می‌توانند عملکرد بهتر و ساختار زیباتری ارائه دهند. یک نکته دیگر پوشش‌های استفاده شده برای دیوارهای جدا کننده کاذب است که باید در برابر گرما، رطوبت و عوامل دیگر مقاوم باشند.

از دیوارهای جداکننده کاذب می‌توان در بسیاری از ساختمان‌های مسکونی و دکوراسیون آن‌ها استفاده کرد. بنابراین، باید این کار را با دقت و حساسیت انجام داد. به‌طورکل تمرکز اصلی در این نوع از نصب بر روی زیبایی و ظرافت کناف است.

آموزش کناف کاری مشبک در سقف کاذب

در اجرای کناف مشبک یا همان کناف برجسته در سقف، باید از تایل گچی یا تایل پوشالی استفاده کنید. این نوع از تایل‌ها با آویز‌هایی به سقف متصل می‌شوند. در این نوع از کناف از آنجایی که می‌توان ارتفاع سقف را به‌راحتی تنظیم کرد و تایل‌ها را برداشت، می‌توان به تاسیسات داخل سقف دسترسی راحت‌تری داشت.

آموزش کناف یکپارچه سقف کاذب

برای نصب کناف سقف به‌صورت یکپارچه باید ابتدا زیرسازی فلزی آن را نصب کرده و کناف‌ها را نیز با پیچ‌ومهره روی آن نصب کنیم. بعد از نصب کناف روی زیرساخت فلزی با استفاده از بتونه درزگیری را انجام می‌دهیم. درآخر نیز ناهمواری‌های سطح صاف کناف را صاف کرده و درصورت تمایل آن را رنگ می‌کنیم.

درآمد کناف کاری چقدر است؟

یکی از سوالات مهم فراگیران دوره‌های آموزش کناف کاری در مجموعه بیتا عمران شرق، میزان درآمد این حرفه است. در حرفه نصب کناف پروژه‌های متنوعی وجود دارند و بسته به ابعاد پروژه و سختی کار دستمزدها تفاوت دارند. اما به‌طورکل می‌توان با اطمینان گفت که یک کناف کار تازه‌کار در ماه حداقل 40 تا 50 درصد بیشتر از حقوق پایه وزارت کار درآمد کسب می‌کند. درآمد کناف‌کارهای حرفه‌ای نیز به مراتب بالاتر است.

به‌طورکل نصب کناف شغلی پردرآمد است و از لحاظ کلاس و پرستیژ در رده بالایی قرار دارد. البته این حرفه استرس‌ها و سختی‌های خود را دارد، اما برای اینکه در پروژه‌های خود کمتر با مشکل مواجه شوید و بتوانید با دردسر کمتری پروژه‌های خود را به سرانجام برسانید بهتر است این حرفه را در دوره‌های آموزشی و نزد استادان حرفه‌ای بیاموزید.

به طور کل مزایای انتخاب این حرفه عبارتند از:

  • این حرفه دارای تقاضای بازار بالایی است
  • در صورت آموزش صحیح می‌توانید بهترین طرح‌ها را ایجاد کنید
  • مراحل کار بسیار روشن و ساده هستند و پیچیدگی‌ها تنها مربوط به طرح‌ها است

دوره‌های آموزش کناف کاری در بیتا عمران شرق

اهمیت فراوانی که بیتا عمران شرق برای امر آموزش اصولی برای بالا بردن کیفیت کاری در صنعت کشور قائل است ما را مجاب کرده که برای بالا بردن سطح فنی فعالان حوزه نصب و اجرای کناف، دوره‌های تخصصی را با بالاترین کیفیت برگزار کنیم. پس از گذراندن هر دوره برای شما آزمونی برگزار می‌شود و درصورت کسب امتیاز مورد نیاز به شما گواهی دوره اعطا می‌شود که اعتبار یکساله دارد و درصورت تمایل می‌توانید سالانه با شرکت در آزمون کارت خود را تمدید کنید.

برخی از دور‌ه‌های مهم بیتا عمران شرق عبارتند از:

  • دوره آشنایی با محصولات کی پلاس (کناف): در این دوره با محصولات کی پلاس ایران (کناف ایران)، مزایا و کاربردهای این محصولات آشنا می‌شوید
  • دوره نصب ساختارها: این دوره در سه زیرمجموعه برای گروه‌های اجرایی و همچنین افراد کاملا بی‌تجربه طراحی شده است. در این دوره چگونگی نصب و اجرای انواع سقف کناف کاذب (یکپارچه و برجسته)، دیواره‌های جداکننده و دیواره‌های پوششی آموزش داده می‌شود
  • دوره درزگیری و آماده سازی سطوح: دراین دوره چگونگی اجرای صحیح مراحل بتونه‌کاری، درزگیری و ماستیک و پرداخت سطوح در سیستم‌های ساخت‌وساز خشک به‌شما آموخته می‌شود
  • دوره دکوراتیو: این دوره مخصوص افرادی است که دوره نصب ساختارها، دوره تکمیلی یا نصب عمومی را با موفقیت پشت‌سر گذاشته باشند. مدت‌زمان این دوره دوروزه بوده و در آن مواردی مانند نصب دیوارهای دکوراتیو، و سقف‌های تزیینی (باکس نور، نور مخفی، ابزار گچی و غیره) آموزش داده می‌شود
  • دوره ویژه مهندسین (کارفرمایان): این دوره پنج‌روزه انواع سیستم‌های ساخت‌وساز را به‌صورت تئوری و عملی توضیح می‌دهد. تشریح مشخصات عملکردی ساختارهای خشک،طرح‌های دکوراتیو پرکاربر، بارهای کنسولی، اجرای ساپورت‌های تاسیساتی و مکانیکی، مشکلات رایج در اجرا، چگونگی کنترل و مدیریت مراحل اجرایی پروژه و روش بازرسی فنی و نظارت کیفی بر اجرا از مباحث این دوره هستند

C:\Users\325\Desktop\شوری\آموزش کناف کاری\تصاویر\08.jpg

آموزش کناف کاری توسط بیتا عمران شرق

نصب کناف یکی از بهترین جایگزین‌ها برای گچ‌کاری است و امروزه در معماری و دکوراسیون داخلی استفاده زیادی از آن می‌شود. مجموعه بیتا عمران شرق با سال‌ها سابقه در زمینه عرضه پانل‌های کناف و نصب آن‌ها از علاقه‌مندان به فرصت‌های شغلی در حوزه کناف دعوت می‌کند که برای یادگیری نصب کناف در دوره‌های ما شرکت کنند تا بتوانند به‌عنوان نصاب متخصص کناف آغاز به‌کار کنند.

سوالات متداول

کناف چیست؟

به صفحات پیش‌ساخته با روکش گچی کناف می‌گویند که در طرح‌ها و ابعاد متنوعی تولید شده و با استفاده از پیچ‌ومهره به زیرساختی که برایش تعبیه می‌شود متصل می‌شود.

نصب کناف به چه شیوه‌هایی انجام می‌شود؟

نصب کناف به دو شیوه ثابت و متحرک انجام می‌شود. شیوه ثابت مناسب ساختمان‌های مسکونی و شیوه متحرک مناسب ساختمان‌های اداری و تجاری است.

برای دیدن نصب کناف کاری چه باید کرد؟

بهترین راه یادگیری نصب کناف پیدا کردن یک استادکار خوب است. درصورتی که قصد دارید وارد حوزه کناف شوید، می‌توانید در کلاس‌های بیتا عمران شرق شرکت کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *