عایق آبی کناف ربای عایق کاری رطوبتی دیوارها و کف سلول های تر نظیر آشپزخانهها، سرویسهای بهداشتی و حمام ها بکار میرود. این نوع عایق جایگزین عایق های رطوبتی سنتی مانند قیر و گونی یا ایزوگام میباشد. مزیت ویژه عایق آبی کناف،ضخامت کم غشاء حاصل از آن است که امکان اجرای دیوارهای تک لایه کناف، را در سلولهای تر فراهم میسازد (توضیح اینکه در صورت استفاده از قیر و گونی یا ایزوگام، به دلیل ضخامت زیاد لایه عایق، باید از ساختار دولایه در دیوارهای کناف استفاده نمود). از دیگر مزایای مهم این محصول، امکان اجرای مستقیم کاشی(به وسیله چسب کاشی پودری پایه سیمانی)بر روی آن است. این عایق قابلیت انعطاف و خاصیت کشسانی بالایی داشته و در مقابل ترکهای ناشی از تغییر شکل های ساختمانی یا حرارتی مقاوم میباشد. از دیگر مزایای این محصول میتوان به چسبندگی عالی به سطوح گوناگون، قابلیت اعمال بر روری کف و دیوار، اجرای آسان و سریع، پوشش یکپارچه و بدون درز و ارائه محصول به صورت مایع آماده مصرف و تک جزیی(بدون حلال) اشاره نمود.
موارد استفاده
- جهت پوشش انواع کفهای سیمانی و بتنی
- جهت پوشش دیوارهای با سطح سیمانی، پانل سیمانی و پانل گچی
- مناسب برای پوشش سطوح دارای سیستم گرمایش و سرمایش
چگونه دیوار دو لایه کناف را تک لایه کنیم؟
روش معمول جهت اجرای دیوارهای کناف در سلول های تر، استفاده از دو لایه پانل گچی به ضخامت 12/5 میلیمتر با استاد گذاری به فواصل 60 سانتیمتر میباشد.
در این روش، پانل دوم با فاصله از کف نصب شده تا لایه ایزوگام یا قیر و گونی در فرورفتگی ایجاد شده جاسازی شود. بدین ترتیب مشکل ضخامت عایق های سنتی حل شده و امکان نصب کاشی و سرامیک روی دیوارها وجود خواهد داشت. با استفاده از عایق آبی کناف، چنین مشکلاتی به علت ضخامت کم غشاء وجود نداشته و دونوع دیوار تک لایه کناف به شرح ذیل در سلول های تر قابل اجرا خواهد بود:
- دیوار با یک لایه پانل 18 میلیمتر با استادگذاری به فواصل 60 سانتیمتر
- دیوار با یک لایه پانل 12/5 میلیمتر با استادگذاری به فواصل 40 سانتیمتر
کف سازی
پس از تکمیل ساختار دیوار، کف سلول تر با ملات نرم ماسه و سیمان و با شیب کف سازی شده، به نحوی که سطح حاصل صاف، یکپارچه، مستحکم، عاری از آلودگی و آماده پذیرش لایه عایق باشد. در صورتی که دیوار بر روی کف تمام نشده اجرا شود باید قبل از اجرای کف سازی، برای جلوگیری از نفوذ رطوبت ملات کف سازی و آسیب به پانلهای گچی، از یک لایه نوار فوم با عرض کافی جهت جداسازی کف سازی و پانل های گچی استفاده شود. پس از اتمام کف سازی، قسمت های اضافه نوار فوم بریده میشود.
تقویت نقاط ضعف
در محل هایی که احتمال تغییر شکل و جابجایی وجود دارد (مانند محل اتصال کف به دیوار، کنج های داخلی و بیرونی، دور لوله ها، کف شورها و ستونها) باید با استفاده از الیاف مسلح کننده، نسبت به تقویت این نقاط ضعف اقدام نمود.
اجرای لایه عایق
پس از آماده سازی سطح (شامل تمیزکاری و ترمیم سطح و اعمال پرایمر) و تقویت نقاط ضعف، اجرای لایه عایق انجام میشود.عایق بدون ترکیب با آب یا هرگونه ماده دیگری، حداقل در دو لایه اجرا میگردد. عایق آبی کناف به آسانی توسط قلم مو یا غلتک بر روی کلیه سطح عمودی و افقی قابل اجراست.
میزان پوشش سطوح
پوشش سطوح عموما به سه صورت قابل انجام است:
- اولین روش، که روش معمول عایق کاری است. پوشش کل کف به علاوه پاشنه دیوار میباشد.
- روش دوم، علاوه بر کل کف و پاشنه دیوار، عایق کاری به صورت موضعی در نقاطی که آبریزی وجود دارد (مانند سطوح اطراف دوش) نیز انجام میشود.
- روش سوم، پوشش کل سطوح کف و دیوار میباشد.
زمان خشک شدن
قبل از اعمال هر لایه، باید از خشک شدن لایه اجرا شده پیشین اطمینان حاصل نمود. زمان مورد نیاز جهت خشک شدن هر لایه و آغاز مرحله بعد به شرح ذیل میباشد:
- لایه پرایمر: 3 ساعت
- لایه عایق: 6 ساعت
نکات فنی و اجرایی
- عایق آبی کناف در دمای 10 تا 30 درجه سانتیگراد قابل اجرا میباشد.
- ضخامت لایه عایق پس از خشک شدن، تقریبا 1 میلیمتر میباشد.
- قبل از استفاده از این محصول، آن را به خوبی هم بزنید. توضیح این که این محصول ماده ای تکزوتروپ بوده، بدین معنی که ابتدا حالت خمیری داشته اما پس از هم زدن آن (بدون ترکیب با آب یا حلال) به صورت مایع در میآید.
- به منظور اجرای بهتر، لایه اول و دوم عایق آبی را در دو جهت عمود برهم اعمال کنید.
- عایق آبی را بر روی سطوح خیس اجرا ننمایید.
- عایق آبی کناف را نباید با هیچگونه موادی که باعث ایجاد تغییرات در خواص شیمیایی یا مشخصات فیزیکی این محصول شود، ترکیب نمود.
- ازین محصول نباید به عنوان مصالح ترمیمی، جهت پرنمودن شکاف ها ، درزها، ترک ها و… استفاده نمود.
- این محصول به طور کلی ترافیک پذیر نبوده و باید پس از اجرای لایه عایق و تا زمان کف سازی، مراقبتهای لازم به عمل آید تا آسیبی به آن وارد نگردد.
- برای دستیابی به استحکام بیشتر لایه عایق،میتوان کل سطح را با استفاده از الیاف مسلح نمود.
- از این محصول نباید به عنوان لایه نهایی پوشش سطوح و همچنین در خارج از محیط ساختمان استفاده شود.
- ابزار کار باید بلافاصله پس از پایان اجرا با آب گرم شسته شوند. در غیر این صورت، مواد خشک شده و تمیز نمودن ابزار مشکل خواهد بود.
دستورالعمل مصرف چسب کاشی کناف
پس از خشک شدن کامل لایه عایق (حداقل 12 ساعت پس از اجرای آخرین لایه)، میتوان عملیات کاشی کاری دیوار و نصب سرامیک کف را آغاز نمود.
آماده سازی سطح
قبل از اجرای چسب کاشی کناف، سطح زیر کار باید عاری از گردو غبار باشد. چسب کاشی کناف مستقیما بر روی عایق آبی یا سطوحی که با پرایمر عایق آبی پوشیده شده، اجرا میگردد.
اختلاط
به ازای هر پاکت 25 کیلوگرمی پودر چسب کاشی کناف، 6 تا 6/5 لیتر آب مورد نیاز است. پودر چسب کاشی را به آب اضافه نموده و به خوبی هم بزنید تا ملاتی یکدست، غلیظ و بدون کلوخ به دست آید. پس از 5 دقیقه، مجددا ملات به دست آمده را به مدت 1 تا 2 دقیقه هم بزنید و سپس استفاده نمایید.
اجرا
برای اجرای چسب کاشی بر روی سطوح، باید از ماله دندانه دار استفاده نمایید. بدین ترتیب که ابتدا با استفاده از لبه صاف ماله، چسب را ضخامت یکنواخت (2 تا 5 میلیمتر) روی سطح مورد نظر اجرا نموده و سپس با استفاده از لبه دندانه دار، بر روی سطح چسب شیار ایجاد نمایید. پس از آن، کاشی را با حرکت چرخشی روی چسب فشار دهید.
نکات فنی و اجرایی
جهت نصب کاشی بر روی عایق آبی، صرفا استفاده از چسب کاشی پودری پایه سیمانی مجاز است.
جهت اختلاط ملات، از دریل مجهز به پره مخلوط کن (بادور کم) استفاده نمایید.
دمای محیط کار در هنگام اجرا بای بین 5 تا 25 سانتیگراد باشد.
ایجاد شیار بر روی سطح چسب فقط باید در یک جهت انجام شود ( در صورت ایجاد شیار در دو جهت، هوا محبوس شده و کاشی خوب نمیچسبد.)
در هنگام نصب کاشی ها، باید حداقل 2 میلیمتر در اطراف هر کاشی فاصله بند کشی در نظر گرفته شود که این فاصله نباید از 6 میلیمتر بیشتر باشد.
حداکثر وزن و ابعاد مجاز کاشی جهت نصب بر روی دیوار کناف، به ترتیب 40 کیلوگرم بر متر مربع و 33*33 سانتیمتر میباشد.
چسب کاشی را باید به اندازه ای روی سطح اجرا نمود که قبل از خشک و غیر قابل استفاده شدن آن، بتوان کاشی را روی آن نصب کرد.
چسب کاشی تا زمانی مورد استفاده است که در صورت فشار انگشت بر روی آن چسب بر انگشت باقی بماند. در غیر این صورت، خشک و غیر قابل استفاده است.
پس از نصب کاشی ها، چسبهای اضافی را قبل از خشک شدن با پارچه مرطوب تمیز نمایید.
انواع چسب های کاشی کناف
چسب های کاشی کناف دارای پایه سیمانی بوه و به صورت پودری تولید و عرضه میگردد.
چسب k1 Plus کناف
جهت نصب کاشی های معمولی و گرانیتی، سرامیک، موزاییک و سنگهای طبیعی با ابعاد کوچک و متوسط بر روی دیوار و کفهای پر رفت و آمد.
چسب K1 FLex کناف
جهت نصب کاشی های معمولی و گرانیتی، سرامیک، موزاییک و سنگهای طبیعی سنگین با ابعاد بزرگ بر روی دیوار و کف های پر رفت و آمد و همچنین در محل هایی که درصد رطوبت بسیار بالاست یا شرایط غوطه وری وجود دارد (مانند سونا و استخر).