آخرین اخبار زلزله

بررسی ها نشان می‌دهد بیش از %90 خاک ایران زلزله خیز است و اکثر شهرهای ایران را خطر وقوع زلزله‌های شدید تهدید می‌کند. در راستای اجرای مقررات ملی ساختمان، شرکت کناف با بکارگیری راه حل های اثربخش در سیستم ساخت و ساز خشک، متضمن تامین ایمنی و آسایش شهروندان است. یکی از مهمترین مصداق های ایمن سازی در طراحی ساختمان ها، ایمنی در برابر زلزله است.

 

در سایت زیر آخرین اخبار زلزله را می توانید دنبال کنید:

نکته قابل توجه این است که جرم، مهمترین نقش را در ایجاد نیروهای زلزله در سازه‌ها ایفا می‌کند. هر قدر که جرم بیشتر باشد، نیروی زلزله‌ی بزرگتری به سازه وارد می‌شود و از آنجایی که حذف سازه غیر ممکن است، می‌توان با بکارگیری مصالح نوین، مقدار آن را به حداقل رساند. بررسی ها نشان داده که دیوار های کناف، 60-90% از دیوار‌های بنایی متداول سبکتر هستند. وزن بسیار کم و ساختار ترکیبی لایه‌های پوششی با سازه‌های فولادی سبک به کار رفته در کناف سبب پایداری دیوارهای کناف شده است.

ایران براساس اطلاعات مراکزعلمی، روی گسل‌های زلزله قرار داد و همواره احتمال بروز زلزله‌های مختلف با قدرت‌های گوناگون در کشور ما وجود دارد، اما افسوس که این دغدغه همیشگی هیچ گاه به برنامه‌ریزی‌های جدی و اساسی منجر نشده است. به همین خاطر بعد از هر زمین لرزه مرگبار، آه و افسوس باقی می‌ماند و چشم‌های نگران و مضطرب برای زمین لرزه‌ای دیگر.

ایران دارای گسل‌های مهمی در رشته کوههای زاگرس و البرز و در مناطقی همچون کازرون، دنا، میناب، اردل، زردکوه، آغاجاری و مارون است. گسل‌های فعال در ایران مرکزی نیز در درونه، بینالود، میامی، ترود، انجیلو، کلمرد، پشت‌ بادام، قم- زفره، ایندس، دهشیر، سروستان، شهداد، کوهبنان، جرجافک، گلباف، نایبند و مناطق خاور و جنوب خاوری ایران در نهبندان، بشاگرد، هریرود، کشف‌ رود واقع شده اند . همچنین در استان‌های آذربایجان گسل ارومیه – زرینه‌رود، آستارا، تبریز، سلطانیه، سمنان، مشاء – فشم، کندوان، شمال تهران، دامغان، عطاری فعال اند.

این گسل‌ها نیز دلیل اصلی بروز و وقوع زمین لرزه در شهرهای مختلف کشور است که تاکنون زمین لرزه‌های فراوانی را در طول قرن ها سبب شده اند. سال 1288 هجری شمسی در منطقه «سیلاخور» لرستان، زمین لرزه‌ای به بزرگی 4 / 7 ریشتر رخ داد که هشت هزار کشته وتخریب 64 روستا را به همراه داشت. سال 1309 زمین لرزه‌ای با بزرگی4/ 7ریشتر شهر سلماس در آذربایجان غربی را لرزاند که در این زلزله بزرگ 2 هزار و 514 نفر کشته شدند و 60 روستا تخریب شد. سال 1339 زلزله‌ای با قدرت 6، 7 ریشتر شهر لار استان فارس را لرزاند که 400 کشته و تخریب 75 درصدی منطقه را به‌دنبال داشت.

یکی از زلزله‌های بزرگ دیگر در سال 1360 در منطقه سیرچ استان کرمان با شدت 4/ 7 ریشتررخ داد که براثر آن یک هزار و 300 نفر کشته شدند و 85 درصد شهر تخریب شد. زلزله رودبار و منجیل در سال 1369 با شدت 4/ 7 ریشتر با 35 هزار کشته یکی از بزرگ‌ترین و مرگبارترین زلزله‌ها در کشور بود. زلزله بم که سال 1382 با قدرت 5/ 6 ریشتررخ داد، موجب مرگ 41 هزار نفر شد و شهر را با خاک یکسان کرد. زلزله بعدی سال 1383 در فیروزآباد استان فارس با شدت 3/ 6ریشتر رخ داد که این زلزله منجر به ریزش کوه و خسارات زیادی شد. زرند کرمان هم در سال 1383 با زلزله 4/ 6 ریشتری لرزید که 612 نفر در آن کشته و 10 روستا تخریب شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *